Nieuwbouwplannen gaan de volgende fase in

Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVO|PL) heeft, na aanbesteding, de architect geselecteerd die de nieuwbouw voor Eijkhagen gaat ontwerpen. Architectenbureau BDG uit Amsterdam laat met haar visie op het nieuwe schoolgebouw voor de locatie Eijkhagen zien dat het programma van de nieuwbouw, zo’n 10.000 vierkante meter groot met 3 gymzalen, goed is in te passen op de bestaande locatie. Zij maakt daarbij gebruik van de vrije ruimte op het terrein en creëert een compact en duurzaam gebouw gelegen in het groen. Tevens is er, na de sloop van het huidige gebouw, voldoende buitenruimte voor sport, verkeer en parkeren voorzien.

De gemeenteraad in Landgraaf heeft in december 2020 haar goedkeuring gegeven aan het voornemen van SVO|PL om te komen tot een vervangende nieuwbouw voor de locatie Eijkhagen. De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en SVO|PL heeft het mogelijk gemaakt dat het project nu wordt gerealiseerd. Met de aanstelling van bureau HEVO als ervaren bouwmanagementbureau in het onderwijs en architectenbureau BDG, kan de bouw nu verder worden voorbereid. In 2024 wil de school haar intrek nemen in de nieuwbouw.

Wethouder Freed Janssen, portefeuille accommodaties: “Het kunnen blijven leveren van volwaardig middelbaar onderwijs is erg belangrijk voor de toekomstbestendigheid van onze gemeente. Het is namelijk meer dan louter alleen een onderwijsfunctie. We zijn ontzettend blij dat wij ook in de toekomst, samen met SVO|PL, in deze behoefte kunnen blijven voorzien.”

Op 18 juni 2021 onthulden leerlingen een artist impression aan de voorkant van het gebouw om de start van nieuwbouwplannen officieel in te luiden. John Monsewije, voormalige voorzitter van het College van Bestuur van SVO|PL, is verheugd over de nieuwbouw. “Doordat de architect aandacht heeft voor zowel duurzaamheid als flexibiliteit zijn we met de nieuwbouw niet alleen klaar voor het onderwijs van vandaag, maar ook voor dat van morgen. Hiermee kunnen we ook in de toekomst het beste onderwijs voor elk kind in de regio blijven bieden.”

Met deze volgende stap in de bouwplannen komt de ontwikkeling van de nieuwbouw dichterbij.

Deel:

Meer nieuws

Bouwproces volgen via de livefeed

De bouw van het nieuwe Eijkhagen College vordert goed. Je kunt al de contouren zien van onze nieuwe school. Via de onderstaande link kan iedereen

De aanbesteding nieuwbouw Eijkhagen

De aanbesteding voor de bouwpartijen is afgerond en de omgevingsvergunning is onherroepelijk. Dat betekent dat we kunnen gaan bouwen! Uit de aanbestedingsprocedure is aan de