De weg naar een nieuw gebouw

Sinds 1 juni 2021 ben ik Rector van het Eijkhagen College. Het is ontzettend bijzonder dat wij de kans krijgen om toe te werken naar een nieuw gebouw. Al veel jaren is het huidige gebouw onze thuisbasis. Ieder dag lopen hier ruim 1550 mensen rond. Hier ligt een schat aan ervaringen en herinneringen. Vele leerlingen hebben hier hun diploma behaald. Vele medewerkers komen hier met veel plezier werken.

Hoe fijn we het hier ook hebben, we zijn dankbaar dat we de kans krijgen om een nieuw schoolgebouw te bouwen. Het biedt ons de kans om ons motto “Create your future” in een nieuw, toekomstbestendig jasje te steken zodat leerlingen en ook medewerkers goed voorbereid en vol vertrouwen de volgende stappen kunnen zetten.

De nieuwbouw daagt ons nog eens extra uit om over ontwikkelingen op onderwijskundig, maatschappelijk en organisatorisch vlak na te denken en ons hier op alle fronten op voor te bereiden. We willen voor iedere leerling het beste onderwijs in een leer- en werkomgeving die inspireert, uitnodigt maar ook uitdaagt. Een plek waar leerlingen en medewerkers graag zijn en zich prettig voelen. Een plek om te kunnen zijn, om met elkaar te werken en leren.

We willen een school zijn die in verbinding staat met haar omgeving. Een plek waar we samen met deze regio werken, leren en ontwikkelen. Waar we gezamenlijk werken aan de toekomst voor onze leerlingen en een toekomst voor onze regio. Het geeft energie om daar met elkaar mee aan de slag te gaan en te weten dat we straks, als het nieuwe gebouw er staat, een gebouw hebben dat onze ambities aan alle kanten gaat faciliteren.

Via deze site proberen we jullie op de hoogte te houden en met enige regelmaat zullen via nieuwsberichten en beeldmateriaal de vorderingen in beeld gebracht worden.

We verheugen ons erop deze nieuwe weg met jullie in te mogen slaan.

Deel:

Meer nieuws

Eijkhagen in de steigers

Leerlingen bezoeken het nieuwe Eijkhagen College en komen aan het woord over het oude en het nieuwe gebouw. Ze vertellen over het grootste verschil, de

Filmpje van het bouwproces

Het nieuwe Eijkhagen College vordert gestaag. In het onderstaande filmpje zie je het nieuwe Eijkhagen College oprijzen achter het huidige schoolgebouw.

Bouwproces volgen via de livefeed

De bouw van het nieuwe Eijkhagen College vordert goed. Je kunt al de contouren zien van onze nieuwe school. Via de onderstaande link kan iedereen